” A kevesebb több! ”(Mies van der Rohe – építész, designer)

 

 

Számomra a szépséget a letisztult vonalvezetés, a különleges látványelemek, a nemes anyagok felhasználása és az átgondolt, személyre szabott koncepció jelenti. Szeretem a dús anyaghasználatot, de úgy, hogy ha nem hazudik az anyag; ha minden az ami; a fa, a bőr, a kő, a fém és az üveg. Legyen igaz a tér; ne illúzió vagy egy díszlet. Valódi dizájn, valódi anyagokkal, elegánsan, bátran!

 

 

 

Szakmai önéletrajz

Diplomát az ELTE művészettörténet szakán szereztem, és az egyetemi évekkel párhuzamosan végeztem el egy 2 éves lakberendezési iskolát. Művészettörténészként rövid ideig tevékenykedtem, annyira egyértelmű volt, hogy a lakberendezés az én hivatásom, de az egyetemi tanulmányaim azóta is jó alapot biztosítanak a munkámhoz.

2003-ban megalapítottam a Dekortech Stúdiót, ahol azóta tervezőként dolgozom. Ez évtől vagyok a Lakberendezők Országos Szövetségének (LOSZ)  tagja.

2013 óta az Otthonok és Kertek újságíró munkatársaként írok a lapban.

2015-ben a grafikus tervekről áttértem a 3D programra a tökéletesebb látvány érdekében. A szinte fotó-realisztikus látványtervek nagy segítséget jelentenek az ügyfelek számára a végeredmény elképzelésében és a döntésekben.

2018 óta a LOSZ Tagfelvételi bizottságának vagyok tagja.

Munkáim rendszeresen jelennek meg lakberendezési magazinokban (Otthon, A mi otthonunk, Családi házak).

 

A lakberendező feladata

 A lakberendező elsődleges feladata, hogy ügyfele számára a legideálisabb lakóteret teremtse meg. Fontosnak tartom, hogy ez ne a tervező önmegvalósításáról szóljon, hanem az ügyfél szakértő segítéséről, eligazításáról, figyelembe véve valós igényeit, stílusát és életritmusát. Végre Magyarországon is kezd elterjedni az a nézet, hogy megéri lakberendezőt alkalmazni, aki szaktudása és piaci ismeretei révén időt és pénzt takarít meg ügyfele számára.  A tervezési fázisban ugyanis a lakberendező a beszélgetések során felméri ügyfele igényeit, elképzeléseit és megfelelő formába öntve, professzionálisan valósítja meg azokat. Így születik meg a végső, egységes és átgondolt koncepció, amelynek pontos paraméterei alapján a kivitelezési fázisban elkerülhetjük az üzletekben futott felesleges köröket, az elhamarkodott vásárlásokat, vagy akár a téves falmozgatásokat, térkialakításokat. Ezért érdemes már az új építésű lakás esetében az építészeti terveknél, használtan vett vagy meglévő lakásnál pedig az átalakítás előtt lakberendezővel konzultálni, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki otthonunkból, amely személyre szabott kialakítása, stílusa révén névjegyünkké válhat.