Holisztikus lakberendezés | Dekortech stúdió

Mielőtt kifejteném a holisztikus lakberendezés előnyeit, nézzük meg pontosan maga a szó mit jelent. A holisztikus szó az egységre, harmóniára, teljességre való törekvést jelenti. A holisztikus életmódban az ember a testi, lelki és szellemi egészségének, egységének megteremtésére törekszik, táplálkozással, mozgással és megfelelő gondolkodással.

A holisztikus lakberendezésben a jól-lét teremtésén munkálkodunk. A hagyományos lakberendezés és belsőépítészet a funkcionalitást, az ergonómiát és az esztétikát veszi figyelembe egy helyiség kialakításánál, illetve, hogy az a tér milyen hatást vált ki belőlünk. Ezzel szemben a holisztikus szemléletű térrendezés arra törekszik, hogy egy adott helyiség elősegítse a benne élők, ott dolgozók fizikai, szellemi és lelki egészségét.

A holisztikus tervezés a következő elveket, tudományágakat használja fel: ergonómia, színpszichológia, radiesztézia (földsugárzások mérése; Hartmann vonalak, vízerek, törés vonalak, Szent György vonalak, elektroszmog stb.) és a térrendezés rendszerei (vaszati, feng shui és magyar térrendezés).

A tér hatással van ránk. Ez pedig messze túlmutat azon, hogy az a szoba, helyiség tetszik-e nekünk, vagy nem. A térnek mentális és energetikai üzenete van; hat a szellemünkre, lelkünkre és a fizikai egészségünkre. A holisztikus lakberendezésnek pedig az a célja, hogy az otthonunk tereit, kapcsolódásait és elrendezését úgy változtassuk meg, hogy az az egészségünket, lelki világunkat, párkapcsolatunkat, a munkában való helytállásunkat és teljesítményünket, magát a sikereinket és a szellemi jóllétünket támogató, segítő térré váljon.

Minden térrendezési rendszerben hangsúlyt kap a tiszta, rendezett tér, illetve, hogy olyan tárgyakkal és bútorokkal vegyük körbe magunkat, melyek örömet okoznak a számunkra, pozitív töltettel rendelkezzenek és jó érzést okoznak, ha rájuk nézünk. Ezeket pedig a helyiség energetikai és égtáj szerinti adottságainak, illetve az ott lakó személyes alkatának és tulajdonságainak figyelembevételével kell elhelyezni, rendszerbe tenni.

A gyakorlatban a holisztikus tervezés alkalmával tehát, egy alapos ügyfél elemzés után felmérjük a lakás energetikai adottságait, hibáit, feltérképezzük a földsugárzások alá eső területeket és mindezeket korrigálva, illetve ötvözve a hagyományos, nyugati lakberendezés elveivel, a tulajdonosra szabott elrendezéssel  és dizájnnal beindítjuk az éltető, támogató energiákat, amelyek az ott élők számára egy boldogabb, sikeresebb és egészségesebb életet tudnak megteremteni.

Ha úgy érzed, hogy a hagyományos lakberendezési tervezés mellett szükséged lenne a holisztikus szemléletű térrendezésre a testi-lelki jóléted érdekében,  hívj és egyeztessünk egy időpontot!  Tel.: 0620 / 476 4369