Sárga-szürke – 2021-es év színpárosa | Dekortech stúdió

A Pantone Color Institute, vagyis a Pantone Színintézet 2000 óta határozza meg az év színét, mely meghatározó a divat és a dizájn világában. Nemrég került sor a 2021-es év színének a bejelentésére. Általában egy árnyalatot választanak, de volt már rá példa, hogy egy páros szín képviselte az adott évet, mint például 2016-ban, mikor a Rose Quartz nevű rózsaszín és a Serenity lett az év színe.

2021 is egy ilyen év lesz, mikor egy színpáros nyerte el a év színe címet. A két szín pedig a vidám, élettel teli Illuminating (PANTONE 13-0647), mely egy meleg sárga árnyalat, illetve az Ultimate Grey (PANTONE 17-5104), ami egy klasszikus szürke tónus.  A dinamikus sárga a nap energiáit, az élet megújulását, az erőt és a reményt hordozza, míg a szürke a megbízhatóságot, az időtlenséget, a biztos szilárd alapot szimbolizálja. A színválasztás érthető ezekben a nehéz időkben; az embereknek reményre, optimizmusra, életigenlésre van szükségük, ugyanakkor, hogy érezzék, hogy vannak az életben biztos, biztonságos pontjaik, kapaszkodóik, szilárd és megbízható alapjaik, melyek védelmül és megnyugvásul szolgálnak nekik, melyekhez bármikor visszatérhetnek.

A Panthone Intézet alelnöke, Laurie Pressman így fogalmaz a választásáról: „A 2021-es színek tükrözik a globálisan zajló eseményeket, kifejezve, hogy az emberek melyik színben látják az erőt, a reményt és az összefogást.”

A színpárosítás jól használható otthonunk bármelyik helyiségébe, modern, izgalmas, inspiráló hatást kelt. Az arányokkal is sokat lehet játszani, és kiegészítő színekkel tovább gazdagítani.