Töketlen őszi dizájn – 2017. szept. 19. | Dekortech stúdió

A cím lehet pimasznak tűnik, de én az ősz kapcsán kézenfekvő tökökre gondoltam, amelyek ebből az összeállításból hiányoznak, mert lehet őszi hangulat tökök nélkül is. Nekem valahogy október közepéig nem hiányoznak a kis narancs tökök, melyek inkább novemberben, halloween környékén nyernek létjogosultságot számomra. Vagyis az ősz első fele a színes leveleké, terméseké, bogyóké. Ezeket pedig számtalan módon fel lehet használni a dekorálásban, a bejárati ajtóktól kezdve az előszobán át a további helyiségekben. Ebben a kis válogatásban ezekre gyűjtöttem ötleteket.

A bejárati ajtóra a klasszikus koszorútól a vicces lombgereblyéig bármi lehet a dekorációnk alapja, a lényeg hogy az évszak színei, formái, natúr anyagai megtalálhatóak legyenek. Lehetünk mérnöki precízek is egy koszorú megalkotásánál, de akár egy hanyagul odavetett bogyós ágycsokor is megteremti a kívánt hangulatot.

A különböző helyiségek lerakó felületei, konzol asztalai, ablak és kandalló párkányai, remek helyszínei lehetnek valamilyen leveles-terméses kompozíciónak, gyertyákkal, vázákkal ötvözve. A hangulatot meleg textilekkel, színes párnákkal, takarókkal, natúr kosarakkal és mécsesekkel tudjuk fokozni.

Kisebb dekoráció alapokat mi is készíthetünk, amelyek egész évben felhasználhatóak, kiegészíthetők ünnepeknek, évszakoknak megfelelően. Ilyen például a keretes megoldás, amelynek belsejét mindig mi találhatjuk ki, és bármikor változtatható.

Az ősz élvezetes, és nem csak szemet gyönyörködtető színeiben, hanem a vénasszonyok nyarának kellemes sétáiban, esti, gyertyafényes teraszon ücsörgésben, kerti sütögetésben és a magányos őszi sziesztákban.

 

Szeressük az őszt, és élvezzük ki!

A képek forrása: Pinterest