Classic blue – 2020 színe | Dekortech stúdió

CLASSIC BLUE 19-4052

 

Már sokan írtak arról, hogy 2020 színe a klasszikus kék lesz. Nem is igazán ezt a tényt szeretném ismertetni, inkább azt hogy én hogyan viszonyulok hozzá…mert igen, van viszonyulásom, mert nagyon szeretem ezt a színt.

A Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója; Leatrice Eiseman így fogalmaz erről a kék árnyalatról, amely összecseng az én érzeteimmel, képzeteimmel is e színnel kapcsolatban: ..„Ennek van a legmélyebb hatása a lelkünkre. …Ez a szürkés sötétkék azt jelzi, hogy lemegy a nap és itt az ideje visszavonulni, csendességre int. Ez az egyik legfőbb oka annak, hogy az emberek kötődnek ehhez a színhez: a stabilitás és a folytonosság érzetét adja. … Szóval az éjszakára való felkészülés jelenik meg ebben az árnyalatban. A hatalmas és végtelen esti égbolt határtalan kék emlékeztetője, a Pantone 19-4052 Classic Blue ösztönöz bennünket, hogy bővítsük ki a gondolkodásunkat, kihívás egy mélyebb gondolkodásra, növeljük a perspektíváinkat és nyissuk meg a kommunikáció áramlását. Olyan időben élünk, amelyben szükséges a bizalom és a hit. Ezt a fajta állandóságot és bizalmat fejezi ki a Pantone 19-4052 Classic Blue, egy szilárd és megbízható kék árnyalat, amelyre mindig támaszkodhatunk.”….. mindezt én kiegészíteném azzal, hogy ez a klasszikus árnyalat egyben a történelmi stílusok időtlenségéhez is visszatér, mert van benne egy tradicionális íz, egy hagyomány tisztelet, és ezzel is a megbízhatóság és a stabilitás van megerősítve.

Tervezéseim során már eddig is használtam ezt az erőteljes, ugyanakkor megnyugtató színt. Fehérrel, arannyal, a barna árnyalataival remek kombinációk jönnek létre, de mindben vegyül egy kis ünnepélyesség, egy kis klasszicizálás, téren, időn kívűl….számomra….mint a tradicionális angol iskolák egyenruhái, vagy a tengerparti otthonok mélykék, időtlen kiegészítői, vagy a kékfestővel elkészített anyagok keményített textiljei…… Gyűjtöttem pár képet e kék megjelenéséről különböző iparágakban, utána pedig szerepeljen néhány tervem és megvalósult munkám, melyekből látszik hogy már régóta rajongó vagyok!